E-mail

wachtwoord

laatste wijziging op 23/01/2018

Werking

Ezine TJK en website : www.jeugdenkinderrechten.be/www.jeugdrecht.be

De databank www.jeugdenkinderrechten.be maakt de praktijkwerker wegwijs in de rechtspositie van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Deze databank omvat de artikelen die verschenen in ezineTJK.  www.jeugdenkinderrechten.be is enkel toegankelijk voor abonnees na login. 

Vanaf 1/1/2018 zal de website www.jeugdenkinderrechten.be niet meer onderhouden worden. Alle inhoud werd overgebracht naar  Jeugdrecht.be

 

De abonnees op het Tijdschrift voor Jeugd en Kinderrechten zullen 6 x per jaar nog een ezine ontvangen. De praktijkredactie selecteert zes maal per jaar nieuwe en relevante praktijkartikels, actualiteit, rechtspraak en activiteiten die gebundeld onder de aandacht worden gebracht, met een directe link naar de vindplaats op de website. Waar in 2017 enkel samenvattingen van rechtspraak werden gepubliceerd in het e-zine, zullen voortaan op Jeugdrecht.be waar mogelijk ook de volledige teksten van de nieuw gepubliceerde uitspraken beschikbaar zijn.

 

Jeugdhulpverleners kunnen op de hoogte blijven via de nieuwsbrief Jeugdhulp van het Agentschap Jongerenwelzijn.

Redactieraad Ezine -TJK

De ezine-redactie staat in voor de artikels in het TJK ezine. Deze redactie wordt geleid door Min Berghmans, Team Jeugdrecht - SAM vzw, Steunpunt Mens en Samenleving. Redactiesecretaris voor de rubriek praktijk is Annemie Van Looveren, Team Jeugdrecht - SAM vzw, Steunpunt Mens en Samenleving.

 

De redactieleden leveren bijdragen betreffende thema's die relevant zijn binnen hun vakgebied en zorgen voor input vanuit de praktijk.  Zij brengen thema's en mogelijke auteurs aan.

Deze redactie komt gemiddeld vier maal per jaar samen.

De inhoud van de rubriek Actueel en Publicaties wordt verzorgd door de redactie Rechtspraak waarvan Geert Decock hoofdredacteur en Christine Melkebeek redactiesecretaris is.

Volgende leden maken deel uit van de redactieraad:

 

De hoofdredacteur vormt samen met 2 andere hoofdredacteurs de hoofdredactie TJK die 2 maal per jaar samenkomt. Alle redactieleden maken deel uit van de algemene TJK-redactieraad die 1 maal per jaar samenkomt om het algemeen concept, de strategische beslissingen en de visie-ontwikkeling van het tijdschrift te bespreken.

Afdrukken
Verstuur deze paginaDeze website kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap - IVA Jongerenwelzijn.
De Vlaamse Gemeenschap is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.