E-mail

wachtwoord

laatste wijziging op 23/01/2018

Over TJK e-zine

Jeugd en Kinderrechten.be en TJKezine maken deel uit van het gezamenlijke project 'Tijdschrift Jeugd en Kinderrechten'. Steunpunt Jeugdhulp ( sinds 1/1/2018 onderdeel van SAM vzw-Steunpunt Mens en Samenleving) , Kenniscentrum Kinderrechten, de werkgroep rechtspraak en uitgeverij Larcier staan samen in voor de publicatie van 4 papieren nummers en 6 e-zines per jaar.

 

 

Het TJK-ezine maakt de verbinding tussen recht en praktijk. Juridische informatie vertalen op maat van niet-juristen, in een toegankelijke taal blijft het eerste doel. Weliswaar zullen ook praktijkjuristen (jeugdrechters, advocaten, juristen werkzaam in het welzijnswerk,...) relevante informatie vinden.

 

Het e-zine was gekoppeld aan een database op www.jeugdenkinderrechten.be. Steunpunt Jeugdhulp brengt vanaf 2018 zijn activiteiten over in een fusievzw, SAM, wat staat voor Steunpunt Mens en Samenleving. De oude website www.jeugdenkinderrechten.be zal niet meer onderhouden worden, en binnen korte termijn verdwijnen. De inhoud werd overgebracht naar de website van SAM -team jeugdrecht: Jeugdrecht.be. Deze website is vrij toegankelijk, dus gratis en zonder inlog.

 

De abonnees van TJK krijgen vanaf 2018 nog zes e-zines. De praktijkredactie selecteert zes maal per jaar nieuwe en relevante praktijkartikels, actualiteit, rechtspraak en activiteiten die gebundeld onder de aandacht worden gebracht, met een directe link naar de vindplaats op de website. Waar in 2017 enkel samenvattingen van rechtspraak werden gepubliceerd in het e-zine, zullen voortaan op Jeugdrecht.be waar mogelijk ook de volledige teksten van de nieuw gepubliceerde uitspraken beschikbaar zijn.

 

Het e-zine zal ook een korte verwijzing naar de inhoud van de (vier) papieren nummers bevatten. De redacties blijven onderling afstemmen.

 

Vanaf 1/1/2018 is alle informatie dus vrij toegankelijk terug te vinden op Jeugdrecht.be

De website jeugdenkinderrechten wordt niet meer onderhouden en zal op korte termijn verdwijnen.

 

 

 

Doelgroep


Lees meer

Ontstaan


Lees meer

Partners


Lees meer

Werking


Lees meer

Contact

Abonnementen: herman.verleyen@larcier.be

Artikels en inhoud: Redactiesecretaris annemie.vanlooveren@samvzw.be

 


Lees meer

Redactionele nota - auteurs

Hier vind je de afspraken van de ezine redactie met de richtlijnen voor auteurs.


Lees meerVerstuur deze paginaDeze website kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap - IVA Jongerenwelzijn.
De Vlaamse Gemeenschap is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan.